– Nie chodzi o restrykcyjne przestrzeganie ustalonych zasad żywieniowych, ale regularność posiłków – powiedziała Daria Sych. Dietetyk wyjaśniła, że osoby stosujące dietę odchudzającą wiedzą na co mogą sobie dodatkowo pozwolić, a z czego kategorycznie zrezygnować.
Złamanie stosowanych dotąd zasad może spowodować powrót do poprzedniej wagi. Daria Sych tłumaczyła, że podstawą dobrego żywienia jest systematyczność w jedzeniu posiłków. Warto pamiętać, że piwo czy wysokoprocentowy alkohol to napoje, które są bardzo kaloryczne. Jeśli chcemy napić się piwa, to przy posiłku. Podobnie z mocnym alkoholem. Powinniśmy unikać także słodkich napojów. Zaleca się także wypijanie około 2 litrów wody dziennie, a w okresie upałów nawet do 3-4 – radziła Daria Sych.
Posłuchaj audycji
Część pierwsza:
Część druga: