Ewa Wachowicz prowadząca swój kulinarny program zachęcała do przygotowania dań z kaszy jaglanej. Jak mówiła producentka telewizyjna, kasza jaglana wzmacnia organizm i ma właściwości odkwaszające i antywirusowe. Zawiera w sobie mało skrobi, ale za to dużo białka.
Potrawy z kaszy jaglanej można przygotować na dwa rodzaje: słodko i gorzko. Warto pamiętać, aby przed gotowaniem (ok. 20-25 minut) wcześniej dobrze wypłukać na sicie wtedy starci goryczkę. Do ugotowanej kaszy można dodać uprażone jabłka i cynamon, albo posiekany czosnek, pietruszkę i ziarna słonecznika. Kasza jest także doskonałym dodatkiem do mięs.
Ewa Wachowicz prowadząca swój kulinarny program zachęcała dzisiaj do przygotowania dań z kaszy jaglanej. Jak mówiła producentka telewizyjna, kasza jaglana wzmacnia organizm i ma właściwości odkwaszające i antywirusowe. Zawiera w sobie mało skrobi, ale za to dużo białka. Potrawy z kaszy jaglanej można przygotować na dwa rodzaje: słodko i gorzko. Warto pamiętać, aby przed gotowaniem (ok. 20-25 minut) wcześniej dobrze wypłukać na sicie wtedy starci goryczkę. Do ugotowanej kaszy można dodać uprażone jabłka i cynamon, albo posiekany czosnek, pietruszkę i ziarna słonecznika. Kasza jest także doskonałym dodatkiem do mięs.