Kuchnia włoska królowała dziś w ogrodzie Radia Kielce. Kuba Steuermark z „Pytania na śniadanie” przygotował dla naszych słuchaczy pyszne włoskie kanapki oraz pastę z kaparami.
Jak wyjaśnił gość „Śniadania w ogrodzie” – włoskie potrawy charakteryzują się prostotą i niezwykłym smakiem wynikającym z jakości użytych produktów. Podczas spotkania, słuchacze mogli skosztować tradycyjnych włoskich chlebków z owczym serem pecorino, prosciutto i rukolą oraz pasty z kaparami, koprem włoskim i oliwą. Kuba Steuermark zdradził także kilka trików kulinarnych, dzięki którym serwowane potrawy wybornie smakują. Między innymi obalił mit, że do wody, w której gotujemy makaron, powinno się dodawać olej.
Wszyscy goście „Śniadania w ogrodzie” zgodnie podkreślali wyjątkowy smak serwowanych dań oraz zadeklarowali, że sami przygotują potrawy w domu.
Kolejne śniadanie za tydzień.


































































![Śniadanie w ogrodzie: wołowina dojrzewająca z grilla na warzywach [PRZEPISY] - Radio Kielce Kielce. Śniadanie w ogrodzie Radia Kielce / Aneta Cielibała-Gil / Radio Kielce](https://radiokielce.pl/wp-content/uploads/2020/03/dsc7664-103438-350x250.jpg)


