To było wyjątkowe śniadanie. Nasi słuchacze mogli skosztować potraw przygotowanych przez Damiana Domagałę, szefa kuchni Restauracji Oranżeria w Best Wester Grand Hotel.
Serwowane dania znikały z talerzy błyskawicznie. Goście nie kryli zachwytu, a kucharz zadowolenia z efektów swojej pracy. Jak powiedział Damian Domagała to właśnie takie chwile, jak te spędzone z gośćmi radiowego „Śniadania w ogrodzie”, dają kucharzom najwięcej satysfakcji. Pusty talerz wracający na kuchnię jest najwyższą nagrodą.
Damian Domagała wraz z Eweliną Tkacz, szefową zmiany w kuchni Restauracji Oranżeria, przygotowali zdrowe, pożywne i niezwykle barwne śniadanie. Słuchacze, którzy odwiedzili nasz radiowy ogród, mogli skosztować zdrowej i smacznej owsianki z jogurtem i owocami, placuszków bananowych oraz jajek po benedyktyńsku podawanych z grzanką i listkami świeżego zielonego groszku.
Jednym z biesiadników był pana Cezary Wiąz, który przyjechał do nas, aż ze Stargardu Gdańskiego. Jak zaznaczył, wielogodzinna podróż pociągiem opłaciła się. Dania wyjątkowo mu smakowały i zapewnił nas, że wraz z żoną przygotują je w domu. Kolejne „Śniadanie w ogrodzie” za tydzień.