Chłodnik z melona i mango muśnięty nutką smakową owoców granatu oraz chrupiąca grzanka z rukolą, awokado, szynką parmeńską i sosem holenderskim – takie dania podaliśmy słuchaczom Radia Kielce podczas pierwszego w tym roku wakacyjnego programu „Śniadanie w ogrodzie”.
W kuchni rządził Paweł Ptaś, szef kulinarny restauracji Monte Carlo. Jak podkreślił gotowanie to pasja i radość dawania przyjemności innym.
Chłodnik z melona i mango przypadł do gustu wszystkim zgromadzonym w letnim studiu gościom. Najbardziej z efektów pracy Pawła Ptasia zadowolona była niespełna 13-miesięczna Oleńka, która chłodnik zjadła z wielkim apetytem.
Podobnym powodzeniem cieszyły się grzanki. Uczestniczący w śniadaniu Paweł Sadkowski zaznaczył, że tak podane potrawy gwarantują dobry dzień. Słuchacze zgodnie zadeklarowali, że sami spróbują przygotować w domu serwowane w trakcie audycji dania.