Robert Sowa – zdobywca Oskara Kulinarnego z 2004 roku, był gościem programu Radia Kielce „Śniadanie w ogrodzie”. Wybitny kucharz przygotował dla słuchaczy rozgłośni wyborne śniadanie składające się z dwóch dań.
Spotkanie przy stole w radiowym ogrodzie rozpoczęło się od chrupiących tostów z kurkami i szpinakiem oraz jajkiem sadzonym, a zakończyło pysznym deserem będącym kompozycją placuszków kukurydzianych ze słodką śmietaną, owocami i miętą.
Robert Sowa podczas audycji wielokrotnie podkreślał, jak ważne jest to, by w kuchni używać dobrych, sprawdzonych produktów. Zachęcał również do korzystania z sezonowych warzyw i owoców. Relacja ze spotkania na stronie Radia Kielce.
Robert Sowa ponownie zawita w naszym radiowym ogrodzie 4 sierpnia.
Przepisy:
Szpinak z kurkami, wędzonym łososiem i sadzonym jajkiem
Racuszki kukurydziane z truskawkami i syropem klonowym