– 70 procent pracujących Polaków je w pracy drugie śniadanie. To niezły wynik – powiedziała w programie „Na każdą pogodę” dietetyk żywienia Edyta Rudawska z poradni „Witamed” z Kielc. Ekspertka wyjaśniła, że lepiej samemu przygotować drugie śniadanie w domu.
Możemy przygotować kanapkę z grillowanym indykiem, twarożek z ziołami, kiełkami, słonecznikiem, sałatki, czy koktajle warzywno owocowe. Osoby chore powinny jednak pamiętać, żeby przestrzegać zaleceń lekarza i niestety z niektórych produktów muszą zrezygnować. Na bieżąco potrzebujemy uzupełniania energii i składników odżywczych, które są w naszym organizmie wykorzystywane.
I dlatego powinniśmy jeść co 3-4 godziny – radziła dietetyk Edyta Rudawska z poradni „Witamed” z Kielc.
Część 1
Część 2