Kończą się kwesty na cmentarzach w regionie. W Kielcach zebrano ponad 34 tysiące zł, a nie jest to jeszcze końcowa kwota. Zbliża się kolejna edycja konkursu dla projektantów Off Fashion, tym razem hasłem przewodnim jest „Chinatown”. Powstał nowy serwis internetowy poświęcony żołnierzom AK w regionie. Szpital w Końskich wyróżniony tytułem „Bezpiecznego Szpitala”
Zakończyła się 22 kwesta na kieleckich cmentarzach
34 tysiące złotych zebrano w piątek i sobotę, podczas kwesty na kieleckich cmentarzach. Całkowita suma, na którą składać się będą także pieniądze przekazane przez darczyńców w niedzielę, będzie znana we wtorek.
Zakończyła się kwesta na zabytkowe nagrobki w Sandomierzu
Zakończyła się trzydniowa kwesta na zabytkowe nagrobki w Sandomierzu. Po raz 21, zorganizował ją Społeczny Komitet Odnowy Cmentarza Katedralnego. Jedna z wolontariuszek – Elżbieta Kownacka, nauczycielka z II LO zapewnia, że ludzie chętnie przekazywali datki, zadawali przy tym pytania na temat działalności Społecznego Komitetu. Każdy darczyńca otrzymywał broszurę o pracach wykonanych przy zabytkowych nagrobkach w ostatnim roku i w latach wcześniejszych.
Chinatown – to hasło przewodnie zbliżającego się Off Fashion
Wystawy, pokazy mody, projekcja filmu, a nawet ceremonia parzenia chińskiej herbaty – to wszystko odbędzie się w listopadzie w Kielcach, za sprawą 16. Międzynarodowego Konkursu dla Projektantów i Entuzjastów Mody Off Fashion. Do poniedziałku, do północy projektanci mogą nadsyłać zgłoszenia do konkursu, którego motywem przewodnim jest „Chinatown” – informuje Magdalena Kusztal, dyrektor Kieleckiego Centrum Kultury.
Nowy serwis WWW poświęcony AK w okręgu świętokrzyskim
Dokładne opisy zdarzeń, nowe biogramy żołnierzy i mniej znana działalność Armii Krajowej w województwie świętokrzyskim – tak wygląda teraz strona internetowa, poświęcona okręgowi kieleckiemu AK.
Szpital w Końskich otrzymał tytuł „Bezpiecznego Szpitala”
Szpital Specjalistyczny w Końskich, po raz czwarty z rzędu, uzyskał tytuł najlepszej lecznicy w regionie, w rankingu, przygotowanym przez Centrum Monitorowania Jakości.