Święto Chleba, zorganizowane w Parku Etnograficznym w Tokarni zgromadziło setki wielbicieli tradycji ludowej. Zwiedzający oglądali zabytki i chętnie słuchali występów zespołów ludowych. Dużym zainteresowaniem cieszyły się stoiska z potrawami regionalnymi oraz rękodziełem.
Agnieszka Bień odwiedziła Tokarnię pierwszy raz od kilkunastu lat. Chwaliła sposób zorganizowania imprezy, a także ciekawostki, które można było kupić i zobaczyć na stoiskach. Szczególnie interesowała się biżuterią i ozdobami.
Kolejki ustawiały się do stoiska prowadzonego przez członkinie zespołu Szewczynianki. Gospodynie sprzedawały pierogi z kapustą i mięsem, a także chleb ze smalcem. Pieczywo własnoręcznie przygotowała Helena Pękalska. Jak podkreślała, sekret pysznego chleba tkwi w sporych umiejętnościach oraz dobrym, opalanym drewnem piecu.
Park Etnograficzny był pełen zwiedzających, aż do zakończenia imprezy.