Nie udało się rozstrzygnąć przetargu na przygotowywanie posiłków dla pacjentów przebywających w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym w Czerwonej Górze.
Jak informuje dyrektor lecznicy Youssef Sleiman, oferty złożyły dwie firmy, które zaproponowały stawkę dzienną na pacjenta w wysokości ponad 18 złotych.
Tymczasem szpital zakładał, ze będzie to 14,50 zł. Dzięki temu lecznicy udałoby się zaoszczędzić kilkaset tysięcy złotych rocznie.
W związku z nierozstrzygnięciem przetargu – posiłki dla pacjentów będzie przygotowywać dotychczasowa firma cateringowa. Umowa była zawarta do końca lutego i zostanie przedłużona do czasu rozstrzygnięcia kolejnego przetargu.
Jak informowaliśmy także w Świętokrzyskim Centrum Onkologii nie udało się rozstrzygnąć przetargu na przygotowywanie posiłków dla pacjentów, także w tym przypadku złożone oferty znacznie przekraczały oczekiwania dyrekcji lecznicy.