Tag: kuchnia regionalna

Kalarepiok jaglany - Radio Kielce

Kalarepiok jaglany

Faszerowana kalarepa - lekka i smaczna potrawa na upalne dni. Przepis podaje Krystyna Wilk, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego w Zatropiu w ...

Śliwowica domowa - Radio Kielce

Śliwowica domowa

Przepis na śliwowicę domową podaje Jan Charzewski, pszczelarz z Opatowca Dojrzałe słodkie śliwki węgierki, wsypujemy do beczki. Pełne beczki zostawiamy ...

Zalewajka świętokrzyska - Radio Kielce

Zalewajka świętokrzyska

Przepis na zalewajkę świętokrzyską podaje Irena Dygas, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego Green Wood w gminie Daleszyce Podstawą zalewajki jest barszcz, który ...

Kiełbasianka kocinianka - Radio Kielce

Kiełbasianka kocinianka

Kiełbasianka kocinianka - przetwór mięsny, zakonserwowany w naturalny sposób, może być przechowywany w słoikach nawet do kilku miesięcy. Przygotowujemy mięso ...

Kugiel z Czermna - Radio Kielce

Kugiel z Czermna

Kugiel z Czermna – przepis podaje Bożena Wrzeszcz Składniki:•    3 kg ziemniaków 3 odmian •    1/2 kg żeberek •    2 ...

Kwaśnica świętokrzyska - Radio Kielce

Kwaśnica świętokrzyska

Kwaśnica świętokrzyska według przepisu Danuty Gratki, właścicielki gospodarstwa agroturystycznego Gratka w Celinach koło Rakowa. Kapustę kiszoną gotujemy, tak by była ...

Page 4 of 6 1 3 4 5 6