Kalarepiok jaglany
Faszerowana kalarepa - lekka i smaczna potrawa na upalne dni. Przepis podaje Krystyna Wilk, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego w Zatropiu w ...
Faszerowana kalarepa - lekka i smaczna potrawa na upalne dni. Przepis podaje Krystyna Wilk, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego w Zatropiu w ...
Przepis na śliwowicę domową podaje Jan Charzewski, pszczelarz z Opatowca Dojrzałe słodkie śliwki węgierki, wsypujemy do beczki. Pełne beczki zostawiamy ...
Przepis na zalewajkę świętokrzyską podaje Irena Dygas, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego Green Wood w gminie Daleszyce Podstawą zalewajki jest barszcz, który ...
Kiełbasianka kocinianka - przetwór mięsny, zakonserwowany w naturalny sposób, może być przechowywany w słoikach nawet do kilku miesięcy. Przygotowujemy mięso ...
Przepis na kugiel żydowski z gęsiną podaje Barbara Kolasińska – Danielak, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego „Kalinowy Młyn” z Rudziska w Gminie ...
Kugiel z Czermna – przepis podaje Bożena Wrzeszcz Składniki:• 3 kg ziemniaków 3 odmian • 1/2 kg żeberek • 2 ...
Nalewka kawowa Jana Charzewskiego – pszczelarza z Opatowca SKŁADNIKI:2 szklanki jasnego, płynnego miodu2 szklanki wody5 dag kawy mielonej0,25 litra rumu1 ...
Wędzone udka z gęsi kieleckiej przygotowane na fasoli Jaś i kaszy pęczak według przepisu Gabrieli Król, właścicielki gospodarstwa ekologicznego i ...
Kaczka z jabłkami i żurawiną przygotowywana przez stowarzyszenie Piaskowe Babki w Piasku małym w gm. Solec Zdrój. Przepis podaja: Małgorzata ...
Kwaśnica świętokrzyska według przepisu Danuty Gratki, właścicielki gospodarstwa agroturystycznego Gratka w Celinach koło Rakowa. Kapustę kiszoną gotujemy, tak by była ...
Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.
ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D