Parzybroda chłopska
Parzybroda chłopska – według przepisu Piotra Jankowskiego, właściciela gospodarstwa agroturystycznego „Wiejski Raj” w Podmarzyszu Parzybroda chłopska to zupa ze słodkiej ...
Parzybroda chłopska – według przepisu Piotra Jankowskiego, właściciela gospodarstwa agroturystycznego „Wiejski Raj” w Podmarzyszu Parzybroda chłopska to zupa ze słodkiej ...
Nalewka na miodzie Jana Charzewskiego, pszczelarza z Opatowca SKŁADNIKI:1 litr miodu jasnego (rzepak, akacja)1 litr spirytusu2 cytryny1 szklanka wody7-8 goździkówPRZYGOTOWANIE:Cytryny ...
Szparagi to jedne z najstarszych warzyw na świecie. Wywodzą się z rejonu morza śródziemnego. Do Polski dotarły w XVIII wieku. ...
Konfitura z jarzębiny na miodzie to wspaniały dodatek do mięs i chleba. Przygotowuje ją Koło Gospodyń Wiejskich Wsi Kików. Konfitura ...
Przepis na babeczki z Rogowa podaje Elżbieta Szabla – przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Rogowie w gm. Opatowiec Babeczki podane ...
Gęsina to zdrowe i niezwykle smaczne mięso. Proponujemy Państwu przepis na gęsinę w suszu owocowym dębniackim. Przepis podaje Krystyna Wilk, ...
W tym roku Krupnik Celiny zajął pierwsze miejsce w Świętokrzyskiem Konkursie na nalewki i miody pitne z Modliszewicach. Krupnik Celiny ...
Pastę borowikową przygotowuje się z dojrzałych borowików, najlepiej królewskich charakteryzujących się zółto-zielonkawym sitem. Przepis na pastę borowikową prezentuje Barbara Wojciechowska, ...
Spyrok to pieczeń z boczku z mlekiem. Przepis na spyrok podaje Aleksandra Biskup z KGW we Wzdole RząowymDo przygotowanie potrawy ...
Dzionie rakowskie - potrawa wywodząca się z kuchni żydowskiej, podobna do pasztetowej czy kaszanki. Współcześnie często przygotowywana na wieprzowiny i ...
Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.
ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D