Barszcz czerwony z ziemniakami
Barszcz czerwony z ziemniakami króluje na stołach naszego regionu od wieków.
Barszcz czerwony z ziemniakami króluje na stołach naszego regionu od wieków.
Przepis pochodzi od babci pani Janiny i jest popularne wśród mieszkańców Skalbmierza i okolic i podawane na stół nie tylko ...
Wystarczy kawałek mięsa z kością i mięśniami międzyżebrowymi, zwany w kulinariach popularnie żeberkami, aby przygotować danie na wiele sposobów: udusić, ...
Na dzień świętego Marcina, czyli 11 listopada, warto przygotować pieczoną gęś.
Wystarczy kwadrans, aby z kilku jajek i owocu awokado oraz szczypiorku przygotować zdrową i pyszną pastę na kanapki.
Mięso drobiowe ma wiele zalet, a wśród nich jest także jego smak. Warto przygotować z niego tak lubiane, także przez ...
Jakie danie na rozgrzewkę? Najlepsze są gorące zupy, a wśród nich na pierwszym miejscu rosół.
Cytryny, mandarynki, pomarańcze i grejpfruty, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym często włączane są do diety ze względu na bogactwo cennych witamin, ...
Polecamy gęsty napój z jarmużem, jabłkiem i cytrusami.
Gdzie szukać najlepszych przepisów na domowe jedzenie? Nie tylko w rodzinnych zeszytach z przepisami, w archiwach kół gospodyń wiejskich, ale ...
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D