Pora na gęś, bo teraz jest najsmaczniejsza
Na dzień świętego Marcina, czyli 11 listopada, warto przygotować pieczoną gęś.
Na dzień świętego Marcina, czyli 11 listopada, warto przygotować pieczoną gęś.
Wystarczy kwadrans, aby z kilku jajek i owocu awokado oraz szczypiorku przygotować zdrową i pyszną pastę na kanapki.
Mięso drobiowe ma wiele zalet, a wśród nich jest także jego smak. Warto przygotować z niego tak lubiane, także przez ...
Jakie danie na rozgrzewkę? Najlepsze są gorące zupy, a wśród nich na pierwszym miejscu rosół.
Cytryny, mandarynki, pomarańcze i grejpfruty, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym często włączane są do diety ze względu na bogactwo cennych witamin, ...
Polecamy gęsty napój z jarmużem, jabłkiem i cytrusami.
Gdzie szukać najlepszych przepisów na domowe jedzenie? Nie tylko w rodzinnych zeszytach z przepisami, w archiwach kół gospodyń wiejskich, ale ...
Od lata do późnej jesieni trwa sezon na zbiór jabłek. Co można z nich przyrządzić, aby smak i zapach zatrzymać ...
Kiszenie kapusty to ważny jesiennym rytuał, kultywowany od wieków na świętokrzyskiej wsi.
Zebrane podczas spaceru popularne kurki, czyli piękne i smaczne żółte lub pomarańczowe grzyby mogą zainspirować do przygotowania szybkiego dodatku do ...
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D