Wakacyjny przepis dnia prezentujemy codziennie, od poniedziałku do piątku o godzinie 10:30, w Radiu Kielce na 101,4 MHz oraz na radiokielce.pl.
Kanapka cheesesteak Filadelfia

SKŁADNIKI (na 6 osób):
- Wołowina (4 plastry sezonowego mięsa)
- Kukurydza (4 sztuki)
- 6 bułek
- Czerwona papryka
- Cebula
- Ser twardy 30 dkg
- Mleko ok. 30 ml
- Śmietanka słodka
- Sól, pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
Wołowinę przyprawiamy solą i pieprzem, kroimy w paski i smażymy ok. dwóch minut z każdej strony. Na drugiej patelni przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z papryką. Na parze rozpuszczamy ser w mleku i słodką śmietanką do uzyskania płynnej konsystencji. Gotujemy kukurydzę. Bułki zapiekamy w piekarniku. Każdą z połówek bułki polewamy sosem, układamy pokrojoną wołowinę i dodajemy przesmażona cebulę z papryką. Smacznego