Wakacyjny przepis dnia prezentujemy codziennie, od poniedziałku do piątku o godzinie 10:30, w Radiu Kielce na 101,4 MHz oraz na radiokielce.pl.

Comber z królika
Składniki: (4 porcje)
Comber z królika 120 gram
Boczek wędzony plastry 2 sztuki
Ser ricotta
Mąka 20 gram
Żółtko 1 szt.
Bazylia świeża
Konfitura żurawinowa 50 gram
Biały pieprz
Sól
Sposób wykonania:
Comber czyścimy a następnie marynujemy w białym pieprzu i soli. Tak przygotowane mięso układamy na plastrach boczku i zawijamy w ślimaka, całość spinamy wykałaczką, by nam się nie rozpadło. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 160 stopni.
Z sera ricotta robimy gładką masę, formujemy placuszki i smażymy na złoty kolor. Gotowy comber z królika podajemy z placuszkami.
Smacznego!