Bogata w witaminy i mikroelementy oraz błonnik pietruszka
Pietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś… More korzeniowa to jedno z ulubionych składników polskiej kuchni. Warto wykorzystać ją nie tylko jako bazę do zup, ale także ich główny składnik. Jak ugotować pyszną i zdrową zupę z pietruszki
Pietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś… More?
Składniki: 4 duże korzenie pietruszkiPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś… More, 1 mały seler
Selery zwyczajne, seler zwyczajny (Apium graveolens L.) – … More, 3 korzenie pasternaku, natka
Pietruszka naciowa – w pierwszym roku uprawy tworzy niejadal… More pietruszki
Pietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś… More, 1 duża cebula
Cebula (Allium cepa L.) – zwyczajowa nazwa warzywa należ… More, 3 małe gruszki
Gruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny … More, 100 ml jogurtu naturalnego, 1 łyżka masła, 600 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Sposób przygotowania: Obierz pietruszkę, selerSelery zwyczajne, seler zwyczajny (Apium graveolens L.) – … More, pasternak, cebulę oraz gruszki
Gruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny … More. Warzywa korzeniowe pokrój w grubą kostkę, a gruszki
Gruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny … More w paski. Na rozgrzanym maśle smaż pietruszkę, seler
Selery zwyczajne, seler zwyczajny (Apium graveolens L.) – … More oraz pasternak przez ok. 15 minut. Następnie dodaj cebulę i gruszki
Gruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny … More. Całość podgrzewaj do momentu zeszklenia się cebuli. Warzywa przełóż do garnka i zalej bulionem. Gotuj do miękkości, a na końcu zmiksuj. Dodaj jogurt naturalny oraz przyprawy. Całość wymieszaj i podawaj z posiekaną natką pietruszki
Pietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś… More.