Gotowała: Dorota Wawrzycka, dietetyk, specjalista żywienia klinicznego
Składniki:
Makaron ryżowy
Boczniaki
Imbir świeży
Czosnek
Papryka czerwona 1 szt.
Kapusta pekińska ½ szt.
Biała część pora 1 szt.
Ostra papryczka
Białe tofu
Sezam
Olej rzepakowy
Sposób przygotowania:
W woku rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim starte drobno imbir i czosnek. Dodajemy sezam i jeszcze chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy do naczynia pokrojone w paski boczniaki oraz czerwoną paprykę. Wszystko przez kilka minut podsmażamy i dokładamy posiekaną kapustę pekińską z porem. Po kilku minutach dodajemy tofu, pokrojone w drobną kostkę około 0,5 cm i doprawiamy sosem sojowym. W oddzielnym naczyniu gotujemy makaron ryżowy. Wszystko łączymy.
Sposób podania:
dowolny