Gotował: Paweł Ptaś, szef kuchni Restauracji Monte Carlo
Składniki:
jajka szt.2
mleko 1l
mąka pszenna dwie szklanki
olej
twaróg półtłusty 0,5 kg
serek mascarpone 250g
cukier waniliowy jedna saszetka
cukier puder
mięta
masło 0,5 kostki
owoce:
porzeczka czerwona
maliny – małe opakowanie
jeżyny – małe opakowanie
Sposób wykonania
Ciasto naleśnikowe: mleko połączyć z jajkiem szczyptą soli i przesianą mąką pszenną i dwiema łyżeczkami oleju wszystko dokładnie wymieszać i smażymy naleśniki.
Ser: twaróg łączymy z serkiem mascarpone i cukrem waniliowym i odrobiną mleka, blenderujemy na puszystą masę.
Owoce: dokładnie myjemy i osuszamy z wody.
Usmażone naleśniki nadziewamy serem i rolujemy jak chcemy na ciepło to można obsmażyć na masełku na chrupiąco udekorować owocami i oprószyć cukrem pudrem i gotowe.