piątek, 18 lipca 2025
101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa  dab logo M10D 215,072 MHz                    Zadzwoń do studia 41 200 20 20          
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
    • ZOOM NA WIEŚ
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
    • ZOOM NA WIEŚ
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce

Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek [PRZEPIS]

Magdalena Sitek
2021-06-28 13:08
2 min. czytania
A A
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce

28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce

Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterEmail

W wakacje, od poniedziałku do piątku, zapraszamy Państwa do „Letniej kuchni Radia Kielce”.

Czytaj również

„Stacja Wakacje” w uzdrowisku

„Stacja Wakacje” w uzdrowisku

2025-07-14
Możliwe przerwy w nadawaniu Radia Kielce

Możliwe przerwy w nadawaniu Radia Kielce

2025-07-10

Każdy dzień tygodnia to inna tematyka: wegańskie poniedziałki, słodkie wtorki, kosmiczna środa, mięsny czwartek, piątkowa rybka. Potrawy będą przygotowywać znani i lubiani kucharze z województwa świętokrzyskiego. W letniej kuchni Radia Kielce pojawią się także goście oraz liczne niespodzianki. Zapraszamy od poniedziałku do piątku o godz. 10.30.

Dziś gotował dla Państwa Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line w Hotelu S7 w Kielcach, który przygotował pierogi szpinakowe z farszem bolońskim podane z sałatką z winegret truskawkowym i tortillą kukurydzianą z tofu.

SKŁADNIKI:

– biała soja suszona 300 gr

– marchewka 1 szt.

– pietruszka 1 szt.

– świeże pomidory 3 szt.

– mąka 400 gr

– świeża bazylia

– świeże oregano

– świeży szpinak 50 gr

– oliwa z oliwek

– woda

– sól

– pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

FARSZ

Soję dusimy na oliwie z oliwek, dodajemy marchewkę i pietruszkę i dalej dusimy. Następnie dodajemy świeże pomidory, bazylię, oregano, sól i pieprz.

PIEROGI

Zagniatamy klasyczne ciasto, dodajemy posiekany świeży szpinak i dalej zagniatamy. Gotowe ciasto wałkujemy, wycinamy kółka i faszerujemy. Lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie.

SAŁATKA

Sos winegret truskawkowy – do naczynia wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy truskawki, natkę pietruszki, szczypiorek, miód, sok z limonki, sól, pieprz. Wszystko blendujemy.

TORTILLA

Gotujemy kolby świeżej kukurydzy około 1-1,5 godziny. Po ostygnięciu łuskamy, blendujemy z tofu. Blachę wykładamy pergaminem. Przelewamy na nią masę kukurydzianą i przez 2-3 godziny suszymy w piekarniku w temperaturze 70 stopni.

28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu (od lewej): Michał Musiał - szef kuchni w restauracji Blue Line i Magdalena Sitek - Radio Kielce / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu (od lewej): Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line i Magdalena Sitek – Radio Kielce / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu (od lewej): Michał Musiał - szef kuchni w restauracji Blue Line i Magdalena Sitek - Radio Kielce / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu (od lewej): Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line i Magdalena Sitek – Radio Kielce / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu: Michał Musiał - szef kuchni w restauracji Blue Line / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu: Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu: Michał Musiał - szef kuchni w restauracji Blue Line / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu: Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu: Michał Musiał - szef kuchni w restauracji Blue Line / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu: Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu (od lewej): Michał Musiał - szef kuchni w restauracji Blue Line i Magdalena Sitek - Radio Kielce / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce28.06.2021. Letnia kuchnia Radia Kielce. Wegański poniedziałek. Na zdjęciu (od lewej): Michał Musiał – szef kuchni w restauracji Blue Line i Magdalena Sitek – Radio Kielce / Piotr Kwaśniewski / Radio Kielce
Tagi: WAKACJE 2021. Spotkajmy się!Letnia kuchnia Radia KielceRadio Kielce

CZYTAJ RÓWNIEŻ

„Stacja Wakacje” w uzdrowisku

„Stacja Wakacje” w uzdrowisku

2025-07-14
Możliwe przerwy w nadawaniu Radia Kielce

Możliwe przerwy w nadawaniu Radia Kielce

2025-07-10
HISTORIA KIELECKICH ULIC - RADIO KIELCE
MULTIMEDIA

Historia kieleckich ulic. Zapraszamy na filmową podróż w przeszłość

2025-07-04
03.10.2024 Pomorzany / Fot. Magdalena Galas-Klusek - Radio Kielce

Pomorzany – czy ktoś musi zginąć?

2025-07-02
Olga Szomańska / Fot. archiwum prywatne
POSŁUCHAJ

Olga Szomańska: „Aves” i opowieść o skrzydłach pamięci

2025-06-30
30.06.2025. Radio Kielce. Stacja Wakacje / Fot. Wiktor Taszłow - Radio Kielce
MULTIMEDIA

Zaczyna się „Stacja wakacje” w Radiu Kielce

2025-06-30
29.06.2025. Kielce. Ogród Botaniczny. Piknik Radia Kielce / Fot. Wiktor Taszłow - Radio Kielce
MULTIMEDIA

Piknik Radia Kielce przyciągnął tłumy kielczan

2025-06-29
Audycja „Dzień Dobry, to Ja! Rozmowy inne niż wszystkie w Radiu Kielce”. Gościem audycji jest właścicielka firmy Lyofood Laura Godek / Fot. Jarosław Kubalski - Radio Kielce
MULTIMEDIA

Laura Godek wysłała pierogi w kosmos

2025-06-27
podcasty.radiokielce.pl
folkradio.pl

REGION

Miliony na poprawę bezpieczeństwa w regionie

Letnie patio dla seniorów i nie tylko

Galeria handlowa powstanie później niż planowano

Motorowerzysta ranny w wypadku

Mieszkania dla osób wychodzących z pieczy zastępczej

Złożyli się i kupili traktor

Więcej pieniędzy dla Korony? Tylko na papierze

Wyroków nie ferują, ale dyrektora odwołali

Maleje zainteresowanie studiami technicznymi

System RedLight w Kielcach w niechlubnym TOP5

AKTUALNOŚCI

  • ŚWIĘTOKRZYSKIE
  • POLSKA
  • SPORT
  • KULTURA
  • ZDROWIE
  • CO NA DROGACH
  • ZOOM NA WIEŚ
  • STREFA MUNDURU
  • GALERIE ZDJĘĆ
  • WIDEO
  • POGODA

WIADOMOŚCI LOKALNE

  • KIELCE
  • BUSKO-ZDRÓJ
  • JĘDRZEJÓW
  • KAZIMIERZA-WIELKA
  • KOŃSKIE
  • OPATÓW
  • OSTROWIEC-ŚWIĘTOKRZYSKI
  • PIŃCZÓW
  • SANDOMIERZ
  • SKARŻYSKO-KAMIENNA
  • STARACHOWICE
  • STASZÓW
  • WŁOSZCZOWA

RADIO KIELCE

  • KONTAKT
  • DZIENNIKARZE
  • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
  • RAMÓWKA
  • STUDIO GRAM
  • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • ABONAMENT RTV
  • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
  • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
  • PATRONATY
  • BIP

PORTALE RADIA KIELCE

  • PODCASTY
  • FOLK RADIO
  • PROJEKT PRACA
  • ZOOM NA WIEŚ
  • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
  • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • POLACY RATUJĄCYCH ŻYDÓW
logo300

Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.

ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce

tel. 41 363 05 00

radio@radiokielce.pl

101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D

OBSERWUJ NASZE PROFILE

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" S.A. 2025.
g-news logo
Brak wyników
Pokaż wszystko
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
    • ZOOM NA WIEŚ
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2025.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Kontynuując przeglądanie wyrażasz zgodę na ich używanie. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony Polityki prywatności.