– Branża hotelarska potrzebuje pracowników na różnych szczeblach – powiedział w „Na każdą pogodę” Piotr Dwurnik, prezes Zarządu Przedsiębiorstwa Turystycznego „Łysogóry” i dyrektor regionalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego.
Gość Radia Kielce mówił dalej o potrzebie zatrudniania informatyków – menadżerów, dzięki którym strony hoteli będą odpowiednio pozycjonowane, o pracownikach kuchni, pionie serwisowym utrzymującym porządek w pokojach i na piętrach.
Zdaniem Piotra Dwurnika rekrutacja zaczyna się już w szkołach hotelarskich. Najlepiej samemu szkolić pracownika, który od podstaw pozna swoje obowiązki. Dzisiaj branża hotelarska to również organizacja konferencji i spotkań, rozbudowana gastronomia, czy strefy relaksu.
Dobry pracownik ma także szanse na dobre zarobki – dodał Piotr Dwurnik, prezes Zarządu Przedsiębiorstwa Turystycznego „Łysogóry” i dyrektor regionalny Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego.
Cześć pierwsza:
Część druga: