Nad zalewem w Wilkowie koło Bodzentyna odbył się Festiwal Zupy Rybnej „Złota rybka”. Drużyny złożone z zespołów ludowych i kół gospodyń wiejskich prezentowały swoje sposoby na przygotowanie zupy rybnej. Następnie odbyła się wspólna degustacja tych potraw.
Jak informuje Maria Kumór z Koła Gospodyń Wiejskich Dąbrowianki z podkieleckiej Dąbrowy, do przyrządzenia swoich zup panie użyły pstrąga. – Była duża ilość warzyw. Zupa chyba bardzo smakowała, ponieważ rozeszła się jak świeże bułeczki. Przepis znalazłyśmy w Internecie – powiedziała.
Nad zalewem w Wilkowie pojawiła się m. in. pani Jadwiga. Jak powiedziała, na festiwalu stara się być co roku, ponieważ bardzo jej się podoba. Dodała, że bardzo lubi ryby, a dziś miała okazję spróbować dwóch zup. U niej w domu dań z ryb raczej się nie gotuje, ponieważ rodzina ich nie lubi.
W ramach festiwalu odbyły się także występy artystyczne zaproszonych wykonawców oraz konkursy dla najmłodszych.