wtorek, 13 maja 2025
101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa  dab logo M10D 215,072 MHz                    Zadzwoń do studia 41 200 20 20          
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
    • ZOOM NA WIEŚ
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
    • ZOOM NA WIEŚ
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce

Wakacyjne „Śniadanie w ogrodzie”

Marek Wtorek
2018-06-30 12:00
17 min. czytania
A A
Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce
Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterEmail

„Śniadanie w ogrodzie” to wakacyjna propozycja Radia Kielce. Audycja o charakterze kulinarnym nadawana była na żywo w każdą sobotę po godz. 9. Znani i lubiani kucharze przygotowywali smaczne śniadania „okraszone” informacjami o sposobach wykonywania potraw i wartościach odżywczych produktów. Program emitowany był z ogrodu Radia Kielce przy ulicy Radiowej 4.

 „Śniadanie w ogrodzie” –  sobota 25 sierpnia 2018 r. (Grzegorz Russak)  

Wariacje naleśnikowe – pod takim hasłem przebiegało dzisiejsze śniadanie w ogrodzie Radia Kielce. Grzegorz Russak, znawca i wielbiciel kuchni polskiej, zaproponował słuchaczom Radia Kielce kruche naleśniki z jabłkami oraz tradycyjne z farszem z grzybów i szynki.

Śniadanie z Radiem Kielce / Robert Felczak / Radio Kielce


Nasz gość podkreślił, że naleśniki w kuchni polskiej są od zawsze. Występują w różnych postaciach choć mało kto o tym wie. Znanych jest pięć odmian naleśników, wśród nich wspomniane już wcześniej naleśniki kruche i tradycyjne, a także naleśniki biszkoptowe oraz piwne.

Uczestniczący w radiowym śniadaniu słuchacze zgodnie podkreślali, że serwowane potrawy są wyjątkowo smaczne i z chęcią wykorzystają przepisy w codziennym życiu. Nie mieli także wątpliwości, że polska kuchnia jest jedną z najlepszych na świecie i warto sięgać po stare sprawdzone przepisy.

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie:
– masło, ser żółty – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Chmielniku,
– ser biały krajanka – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Pierzchnicy,
– śmietana – z Jędrzejowskiej Spółdzielni Mleczarskiej w Wodzisławiu,
– szynka, wędliny – z Zakładu Wyrobów Wędliniarskich „Nowak” w Wąchocku,
– pieczywo – z piekarni R. Dobrowolski w Kielcach,
– jaja, owoce, warzywa, grzyby i pozostałe produkty – z P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława – gospodarstwo ekologiczne i przetwórnia w Jacentowie oraz sklep z żywnością ekologiczną i tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 

 


 „Śniadanie w ogrodzie” –  sobota 18 sierpnia 2018 r. (Grzegorz Russak)  

Jajka sadzone na pomidorach, jajka sadzone na boczku i jajecznicę na boczku zaserwował podczas Śniadania w Ogrodzie Grzegorz Russak. Na stole pojawiły się także sałatki z pomidorów i kiszonych ogórków. W śniadaniu uczestniczyli słuchacze Radia Kielce.

Śniadanie z Radiem Kielce / Robert Felczak / Radio Kielce

Jako pierwsze na stole pojawiły się jaka sadzone w pomidorach.

– By je przygotować trzeb najpierw na maśle podsmażyć cebulę z przyprawami. Niezbędna jest bazylia, tymianek lub te przyprawy, które najbardziej lubimy – podpowiada znany kucharz. – Następnie dodajemy obrane ze skóry pomidory. Dusimy aż zmiękną, ale nie mogą być rozgotowane. Dodajemy sól i pieprz. W tak przygotowany sos dodajemy jajka i gotujemy aż zetnie się białko a żółto będzie płynne. Na koniec posypujemy startym twardym żółtym serem.

Potem słuchacze skosztowali jajek sadzonych na boczku.

– Pokrojony w paski boczek podsmażamy wraz z cebula. Boczek ma być zeszklony nie wysmażony na wióry – podpowiadał Grzegorz Russak. Doprawiamy do smaku. W to wbijamy jajka i czekamy aż zetnie się białko. Podajemy na stół.

Ostatnie danie to była jajecznica na boczku. Grzegorz Russak podsmażył dużą ilość cebuli, ziół i boczku na patelni. Następnie w to zostały wbite jajka. Na koniec do wszystkiego dodał ostry pieprz cayenne.

Duże zainteresowanie wzbudziły sałatki na bazie pomidorów i kiszonych ogórków.

– Obrane i pokrojone w ćwiartki pomidory mieszamy z wiórkami świeżej cebuli dodajemy sól i pieprz do smaku i całość zalewamy śmietanką 30-procentową bądź też gęstą śmietaną – powiedział Grzegorz Russak.

Druga sałatka to pokrojone w kostkę kiszone ogórki z dodatkiem cebuli, przyprawione solą i pieprzem. Na koniec polewamy wszystko dobrą oliwą rzepakową.

Za tydzień kolejne ostatnie w te wakacje śniadanie, na które zapraszają Grzegorz Russak i Magdalena Sitek.

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie:
– jajka, ogórki kiszone, boczek, pomidory, cebula – z P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława – gospodarstwo ekologiczne i przetwórnia w Jacentowie oraz sklep z żywnością ekologiczną i tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim
– ser żółty – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Chmielniku
– pieczywo – z piekarni R. Dobrowolski w Kielcach
– boczek wędzony – z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „Ankaz” w Kunowie
– wędliny – z Zakładu Wyrobów Wędliniarskich „Nowak” w Wąchocku oraz „Mat-Mas” w Bęczkowie
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 

 

 

  „Śniadanie w ogrodzie” –  sobota 11 sierpnia 2018 r. (Bartosz Herbuś)     

 

„Zupa żniwiarza” oraz „Kasza jaglana z owocami” – takie potrawy zostały przygotowane podczas sobotniego „Śniadania w Ogrodzie”. Specjalnie dla słuchaczy Radia Kielce potrawy przygotował szef kuchni Karczmy – Izby Dobrego Smaku w Hucie Szklanej Bartosz Herbuś. Pomagali mu Lidia Piotrowska i Łukasz Długosz.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Zupa żniwiarza (przepis na 10 osób)

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Składniki:

  • 1 młoda kapusta
  • 1 l żuru (zakwasu)
  • 500 g boczku wędzonego
  • 1,5 kg ziemniaków
  • pęczek koperku
  • 2 średnie cebule
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 400g kwaśnej śmietany
  • sól pieprz majeranek

Pokrojone kapustę i ziemniaki gotujemy do miękkości. Następnie przyprawiamy do smaku sola pieprzem i majerankiem. Dodajemy zakwas. I gotujemy. Boczek podsmażamy z cebulką. I dodajemy do zupy. Na koniec zaprawiamy śmietaną 18 proc.

Kasza jaglana z owocami (przepis na 10 osób)

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Składniki:

  • 400g kaszy jaglanej
  • 6 l mleka
  • 250g borówki amerykańskiej
  • 250g malin
  • doniczka mięty
  • 125g jeżyn
  • sól
  • 5 łyżek miodu(najlepiej lipowy)
  • cynamon

Kaszę gotujemy w mleku około 15 min w proporcji 1 miarka kaszy 2 miarki mleka. Odstawiamy na kilka minut by odparowała. Wkładamy do miseczek, polewamy miodem i dodajemy surowe owoce. Dekorujemy listkiem mięty.

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie:
Boczek wędzony – z Zakładu Wyrobów Wędliniarskich „Nowak” w Wąchocku,
Śmietana – z Jędrzejowskiej Spółdzielni Mleczarskiej w Wodzisławiu,
Miód – z Pasieki Rodzinnej „Prawdziwe Miody” w Kazimierzy Małej,
Pieczywo – z piekarni R. Dobrowolski w Kielcach,
Zakwas, kasza, owoce, warzywa i pozostałe produkty – z P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława – gospodarstwo ekologiczne i przetwórnia w Jacentowie oraz sklep z żywnością ekologiczną i tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 

 

  „Śniadanie w ogrodzie” –  sobota 4 sierpnia 2018 r. (Grzegorz Russak)   

Podczas tego „Śniadania w ogrodzie” Radia Kielce królowały jajka. W różnej formie: na twardo, na miękko, sadzone. Jest wiele sposobów na przygotowanie dań, których podstawą są jajka. Polska kuchnia nie mogłaby bez nich istnieć.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Grzegorz Russak – znawca kuchni polskiej i staropolskiej przygotował kotleciki jajeczne i jajka faszerowane w skorupkach.

04.08.2018 Radio Kielce. Śniadanie w ogrodzie. Grzegorz Russak i prowadząca program Magdalena Sitek / Jarosław Kubalski / Radio Kielce 

Zachwytu nad potrawami nie kryli goście zgromadzeni na śniadaniu. Pan Cezary przyjechał na spotkanie aż ze Stargardu Gdańskiego. Powiedział nam, że dla takich smaków i opowieści warto było wstać w środku nocy i pokonać ponad 600 kilometrów. Podobne odczucia kulinarne miały panie Alicja i Stanisława. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że tradycyjna kuchnia polska jest jedną z najlepszych na świecie.

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie:
– Ser biały krajanka – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Pierzchnicy. 
– 
Masło, ser żółty – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Chmielniku. 
– Pieczywo – z piekarni R. Dobrowolski w Kielcach. 
– Jaja, warzywa świeże i marynowane, szynka, jogurt i pozostałe produkty – z P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława – gospodarstwo ekologiczne i przetwórnia w Jacentowie oraz Sklep z Żywnością Ekologiczną i Tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 


 

  „Śniadanie w ogrodzie” – sobota 28 lipca 2018 r. (Grzegorz Russak)   

Zapach rozpuszczanego masła i podsmażanych na nim kurek. Do tego jeszcze tylko kilka świeżych jaj i sezonowa jajecznica gotowa. Jak ją zrobić, by była perfekcyjna? Odpowiedzi na to pytanie udzielił gość sobotniej audycji „Śniadanie w ogrodzie” – Grzegorz Russak – znawca kuchni staropolskiej.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Podczas audycji zdradził przepis na takie przygotowanie kurek, by były miękkie i nie nabrały goryczy. Spod rąk mistrza wyszły tradycyjne polskie naleśniki z nadzieniem kurkowym oraz jajecznica na tych smacznych sezonowych grzybach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Grzegorz Russak po raz kolejny podkreślił, jak ważne jest to, by korzystać z polskich, tradycyjnych produktów, które – jak zaznaczył – jakościowo są jednymi z najlepszych na świecie.

 

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie: 
– Mleko, śmietana – z Jędrzejowskiej Spółdzielni Mleczarskiej w Wodzisławiu. 
– Masło – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Chmielniku. 
– Wędliny – z Zakładu Wyrobów Wędliniarskich „Nowak” w Wąchocku. 
– Pieczywo – z piekarni R. Dobrowolski w Kielcach.
– Jaja, warzywa, grzyby i pozostałe produkty – z P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława – gospodarstwo ekologiczne w Jacentowie oraz Sklep z Żywnością Ekologiczną i Tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim. 
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 


 

  „Śniadanie w ogrodzie” – sobota 21 lipca 2018 r. (Paweł Ptaś)   

Naleśniki z serem waniliowym i kozim serem z konfiturą z czarnej porzeczki oraz bruschetta zostały podane na kolejne „Śniadanie w ogrodzie”, które dla słuchaczy Radia Kielce przygotowali kucharze z restauracji Monte Carlo.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

NALEŚNIKI Z SEREM WANILIOWYM I KOZIM SEREM Z KONFITURĄ Z CZARNEJ PORZECZKI

Radio Kielce. „Śniadanie w ogrodzie” / Robert Felczak / Radio Kielce

Jajka – 2 szt., mleko – 1 l, mąka pszenna – około 0,5 kg, sól – szczypta, serek waniliowy – 500 g, kozi ser – 0,250 g, masło, miód, cukier, porzeczka – 500 g.

Mieszamy wszystkie składniki – jajko, mleko, mąka sól – mieszamy mikserem na jednolitą masę; sery mieszamy i doprawiamy do smaku cukrem; porzeczka – podsmażamy na maśle z miodem i odrobiną cukru.

BRUSCHETTA

Radio Kielce. „Śniadanie w ogrodzie” / Robert Felczak / Radio Kielce

Bagietka śniadaniowa – 2 szt., ser biały, szczypior, bazylia, czosnek, sól, pieprz, cebula czerwona, pomidorki koktajlowe, oliwa z oliwek, szynka typu wiejskiego.

Bagietkę kroimy w grube kromki, podsmażamy na oliwie, ser biały doprawiamy solą i pieprzem, szczypiorkiem i bazylią, następnie na patelni podsmażamy cebulkę czerwoną pokrojoną w kostkę i pomidory koktajlowe, szynkę kroimy w plastry i podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. Gotowe składniki układamy w następujący sposób: bagietka, ser, pomidory, wędlina.

 

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie: 
– Ser kozi – Kozia Farma na Zagajach, Gromadzice. 
– Twarożek jędrzejowski – Jędrzejowska Spółdzielnia Mleczarska w Wodzisławiu. 
– Masło – Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Chmieniku.
– Szynka – Mat-Mas w Bęczkowie, gm. Górno.
– Owoce, Warzywa, Zioła i inne – P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława, gospodarstwo ekologiczne w Jacentowie i sklep z żywnością ekologiczną i tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim. 
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 


  „Śniadanie w ogrodzie” – sobota 14 lipca 2018 r. (Grzegorz Russak)   

Zupa mleczna z kluseczkami ziemiańskimi oraz żurek na wędzonych żeberkach ze swojską kiełbasą, boczkiem i ziemniakami – stanowiły podstawę „Śniadania w ogrodzie”, które dla słuchaczy Radia Kielce przygotował Grzegorz Russak – znawca kuchni staropolskiej i myśliwskiej, znakomity gawędziarz.

Śniadanie w ogrodzie Radia Kielce. Na zdjęciu od lewej: Magdalena Sitek - Radio Kielce i Grzegorz Russak - kucharz / Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Jak powiedział nasz gość zupy mleczne od wieków stanowiły podstawę kuchni polskiej. Serwowano je zarówno w domach chłopskich jak i mieszczańskich. W zależności od zamożności były zupy przygotowywane „na bogato” lub „ubogie”. Wariantów podawania zup mlecznych do dziś jest bardzo wiele. Od zwykłych takich jak: mleko z gotowanym makaronem lub ryżem po bardziej wyszukane na przykład z kluseczkami ziemiańskimi.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Grzegorz Russak w naszej radiowej letniej kuchni przygotował także żurek. Zupa ta kiedyś stanowiła podstawę śniadań w wielu miejscach Polski. W Łodzi serwowano ją każdego dnia, była pożywna i dawała energię na cały dzień pracy.

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie: 
– Śmietana, mleko – z Jędrzejowskiej Spółdzielni Mleczarskiej w Wodzisławiu.
– Masło, mleko – z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Chmielniku.
– Zakwas na barszcz – z P.P.H.U. Bojek Roman i Czesława w Jacentowie.
– Kiełbasa swojska, żeberka – z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego ANKAZ w Kunowie.
– Wędliny, boczek – z Zakładu Wyrobów Wędliniarskich „Nowak” w Wąchocku.
– Pieczywo – z piekarni R. Dobrowolski w Kielcach.
– Jaja, olej, warzywa i pozostałe produkty – ze sklepu EKO z Żywnością Ekologiczną i Tradycyjną w Ostrowcu Świętokrzyskim, Bojek Roman i Czesława. 
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 

 


  „Śniadanie w ogrodzie” – sobota 7 lipca 2018 r. (Robert Sowa)   

Robert Sowa – zdobywca Oskara Kulinarnego z 2004 roku, był gościem programu Radia Kielce „Śniadanie w ogrodzie”.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Wybitny kucharz przygotował dla słuchaczy rozgłośni wyborne śniadanie składające się z dwóch dań.

Spotkanie przy stole w radiowym ogrodzie rozpoczęło się od chrupiących tostów z kurkami i szpinakiem oraz jajkiem sadzonym, a zakończyło pysznym deserem będącym kompozycją placuszków kukurydzianych ze słodką śmietaną, owocami i miętą.

Śniadanie w ogrodzie Radia Kielce / Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Robert Sowa podczas audycji wielokrotnie podkreślał, jak ważne jest to, by w kuchni używać dobrych, sprawdzonych produktów. Zachęcał również do korzystania z sezonowych warzyw i owoców. Relacja ze spotkania na stronie Radia Kielce.

Przepisy:

Szpinak z kurkami, wędzonym łososiem i sadzonym jajkiem

Śniadanie w ogrodzie Radia Kielce / Marzena Mąkosa / Radio Kielce

Racuszki kukurydziane z truskawkami i syropem klonowym

 

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie: 
– Śmietana słodka, śmietana kwaśna, masło, mleko  – z Jędrzejowskiej Spółdzielni Mleczarskiej w Wodzisławiu. 
– Pieczywo – z Piekarni R. Dobrowolski w Kielcach. 
– Jajka, czereśnie, morele – z gospodarstwa ekologicznego Bojek Roman – Jacentów, Gmina Sadowie. 
– Pozostałe owoce i warzywa – z PPHU Bojek Roman i Czesława – sklep z żywnością ekologiczną w Ostrowcu Świętokrzyskim. 
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 

 

 

  „Śniadanie w ogrodzie” – sobota 30 czerwca 2018 r. (Grzegorz Russak)   

Perduty oraz świeżych ogórków z miodem mogli skosztować uczestnicy pierwszego wakacyjnego „Śniadania w ogrodzie”, które przygotowywaliśmy dziś w Radiu Kielce. Nie zabrakło polskich serów oraz warzyw pochodzących ze świętokrzyskich upraw.

Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio Kielce

Wykwintne śniadanie przyrządził Grzegorz Russak – propagator i autorytet kuchni myśliwskiej i staropolskiej, a przy tym wyśmienity gawędziarz. Gość Radia Kielce wszystkie dania zrobił z produktów pochodzących od naszych rodzimych producentów.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Czytaj również

Jacek Zieliński wśród nominowanych trenerów

Jacek Zieliński wśród nominowanych trenerów

2025-05-12
Czarni podejmują rezerwy Korony w półfinale PP na szczeblu okręgu

Czarni podejmują rezerwy Korony w półfinale PP na szczeblu okręgu

2025-05-12

– To danie proste, smaczne, ale mało znane w naszej kuchni. Tradycyjne polskie śniadania są bogate w nabiał i warzywa. W naszej radiowej plenerowej kuchni pojawiły się zatem też pyszne twarogi ze śmietaną – dodaje Grzegorz Russak.

– Dziedzictwo kulinarne wiąże się z naszą tożsamością narodową i regionalną, każdy wie, że jeśli naród nie ma za sobą pięknej historii, to nie ma również dobrej kuchni. A w radiowym ogrodzie mogliśmy nawiązać do naszych pięknych tradycji – podkreślał Grzegorz Russak.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce

Słuchacze, którzy uczestniczyli w pierwszym wydaniu audycji, podkreślali, że posiłki, które zostały przygotowane zaskakują swoją prostotą i sposobem podania, a niektóre z nich jak np. perdutę mieli okazję jeść po raz pierwszy.

Zdaniem Pani Ewy, formuła programu jest bardzo ciekawa, ponieważ oprócz wyśmienitych posiłków, można wysłuchać opowieści o kuchni polskiej. Pan Mieczysław z kolei podkreśla, że dzięki „Śniadaniu w ogrodzie” nie musiał sam przygotowywać posiłku, ponadto mógł poznać wiele nowych przepisów i ciekawostek na temat zdrowego odżywiania.

Jak podkreśla prowadząca audycję Magdalena Sitek, ma nadzieję, że wszystkie porady, jakie naszym słuchaczom zdradził nasz gość Grzegorz Russak, przydadzą się w życiu codziennym. – Bazujemy na kuchni polskiej, która jak mówi nasz gość jest  najlepsza na świecie. Do przygotowania tego śniadania wykorzystaliśmy produkty regionalne pochodzące z naszych, świętokrzyskich pól i łąk, dzięki czemu mogliśmy zaserwować słuchaczom pyszne i zdrowe potrawy – dodaje.

W audycji wykorzystano produkty żywnościowe pochodzące od członków Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie: 
– Twarożek Jędrzejowski, Śmietana 18% – z Jędrzejowskiej Spółdzielni Mleczarskiej w Wodzisławiu.
– Twaróg półtłusty „Krajanka” – z gminnej Mleczarni w Pierzchnicy Sp. z o.o. w Pierzchniance.
– Masło – z okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Chmielniku. 
– Miód – z pasieki Rodzinnej „Prawdziwe miody” w Kazimierzy Małej, gmina Kazimierza Wielka. 
– Pieczywo – z Piekarni R. Dobrowolski w Kielcach. 
– Jajka, ogórki kiszone, konfitury, marynaty – z PPHU Bojek Roman i Czesława – gospodarstwo, przetwórnia i sklep z żywnością ekologiczną w Jacentowie gmina Sadowie i Ostrowcu Świętokrzyskim. 
– Warzywa – ze świętokrzyskich gospodarstw agroturystycznych. 
Dostawcą ww. produktów był Departament Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

Wakacyjne "Śniadanie w ogrodzie" - Radio Kielce 

Informacje o wszystkich członkach Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie znajdą Państwo pod linkiem:

https://www.swietokrzyskie.pro/urzedy/czlonkowie-sieci-dziedzictwo-kulinarne-swietokrzyskie-2/

Zadania związane z Siecią prowadzone są w Departamencie Rozwoju Obszarów Wiejskich i Środowiska Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w Kielcach.

 
 
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Sałatka z ogórków i pomidorów / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Sałatka z ogórków i pomidorów / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Twaróg ze śmietaną i szczypiorkiem / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Radio Kielce
dsc9754-104019
dsc9711-104006
dsc9667-103957
jk180804-ogrod22-104547
mm180728-sniadanie29-102037
mm180728-sniadanie28-102036
dsc08432-110704
mm180714-sniadanie-rk21-103249
mm180707-ogrodek-kulinarny17-101744
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak. Perduta / Kamil Król / Radio Kielce
dsc07818-110700
dsc07990-110729
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce
Śniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio KielceŚniadanie w ogrodzie, które przygotował Grzegorz Russak / Kamil Król / Radio Kielce

CZYTAJ RÓWNIEŻ

Jacek Zieliński wśród nominowanych trenerów

Jacek Zieliński wśród nominowanych trenerów

2025-05-12
Czarni podejmują rezerwy Korony w półfinale PP na szczeblu okręgu

Czarni podejmują rezerwy Korony w półfinale PP na szczeblu okręgu

2025-05-12
Sukcesy kolarek z Daleszyc
ZDJĘCIA

Sukcesy kolarek z Daleszyc

2025-05-12
Soma Gym znowu błyszczy. Trzy medale w krajowym czempionacie

Soma Gym znowu błyszczy. Trzy medale w krajowym czempionacie

2025-05-12
Milionowe inwestycje w Wojewódzkim Dom Kultury

Milionowe inwestycje w Wojewódzkim Dom Kultury

2025-05-12
12.05.2025. Skarżysko-Kamienna. Podpisanie listu intencyjnego w sprawie zakupu przez Belgię zestawów rakietowych Piorun / Fot. Wiktor Taszłow - Radio Kielce

Skarżysko-Kamienna. Podpisanie listu intencyjnego w sprawie zakupu przez Belgię zestawów rakietowych Piorun

2025-05-12
Belgia kupi kilkaset zestawów Piorun ze skarżyskiego MESKO
ZDJĘCIA

Belgia kupi kilkaset zestawów Piorun ze skarżyskiego MESKO

2025-05-12
cba.gov.pl

Pięć osób, w tym dwóch rektorów, zatrzymanych przez CBA

2025-05-12
podcasty.radiokielce.pl
folkradio.pl

REGION

Milionowe inwestycje w Wojewódzkim Dom Kultury

Belgia kupi kilkaset zestawów Piorun ze skarżyskiego MESKO

Przyszli lekarze będą edukować na temat wirusa HIV

Podróż z książką i „Pieguskiem”

Rodziny zastępcze poszukiwane. PCPR ruszyło z kampanią „Podaruj miłość, podaruj dom”

Coraz młodsze dzieci piją alkohol i zażywają narkotyki

Poradnik Wyborczy – jak oddać ważny głos w wyborach prezydenckich?

Nowe oblicze Dymarek Świętokrzyskich

Bibliotekarki będą rozdawać w autobusie darmowe książki

Ważne pieniądze dla samorządów

AKTUALNOŚCI

  • ŚWIĘTOKRZYSKIE
  • POLSKA
  • SPORT
  • KULTURA
  • ZDROWIE
  • CO NA DROGACH
  • ZOOM NA WIEŚ
  • STREFA MUNDURU
  • GALERIE ZDJĘĆ
  • WIDEO
  • POGODA
  • PATRONATY

WIADOMOŚCI LOKALNE

  • KIELCE
  • BUSKO-ZDRÓJ
  • JĘDRZEJÓW
  • KAZIMIERZA-WIELKA
  • KOŃSKIE
  • OPATÓW
  • OSTROWIEC-ŚWIĘTOKRZYSKI
  • PIŃCZÓW
  • SKARŻYSKO-KAMIENNA
  • STARACHOWICE
  • STASZÓW
  • WŁOSZCZOWA

RADIO KIELCE

  • KONTAKT
  • DZIENNIKARZE
  • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
  • RAMÓWKA
  • STUDIO GRAM
  • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • ABONAMENT RTV
  • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
  • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
  • BIP

PORTALE RADIA KIELCE

  • PODCASTY
  • FOLKRADIO
  • PROJEKT PRACA
  • ZOOM NA WIEŚ
  • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
  • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • POLACY RATUJĄCYCH ŻYDÓW
logo300

Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.

ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce

tel. 41 363 05 00

radio@radiokielce.pl

101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D

OBSERWUJ NASZE PROFILE

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" S.A. 2025.
g-news logo
Brak wyników
Pokaż wszystko
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
    • ZOOM NA WIEŚ
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2025.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Kontynuując przeglądanie wyrażasz zgodę na ich używanie. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony Polityki prywatności.