Kolejny już raz w Grand Hotelu w Kielcach odbył się kiermasz sieci „Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie”. Na miejscu można było nie tylko kupić lokalne produkty producentów zdrowej i tradycyjnej żywności, ale też degustować m.in. tradycyjne wędliny, pieczywo, kozi ser i soki.
– To już trzeci kiermasz, na którym można kupić i spróbować produktów z naszej sieci – powiedziała Barbara Kubiec-Govender, koordynator sieci Dziedzictwo Kulinarne – Świętokrzyskie w Urzędzie Marszałkowskim. – Po raz pierwszy była z nami Farma Jaga, na której hodowane są kozy, a z dawanego przez nie mleka wyrabiany jest aksamitny ser – dodała Barbara Kubiec-Govender.
Tuż obok stoisk trwał pokaz przygotowania pierogów z kaszą jaglaną gierczycką i buncokiem strzałkowskim, który prowadził szef kuchni Grand Hotelu – Rafał Korus.  
Kolejny kiermasz sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie odbędzie się 21 czerwca.



 M10D 215,072 MHz                    Zadzwoń do studia 41 200 20 20
 M10D 215,072 MHz                    Zadzwoń do studia 41 200 20 20           
  
 












 
  
 
