środa, 17 września 2025
101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa  dab logo M10D 215,072 MHz                    Zadzwoń do studia 41 200 20 20          
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce

Zamiast wagarów, wspólne gotowanie

Grażyna Szlęzak
2022-03-21 12:49
1 min. czytania
A A
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce

21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce

Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterEmail

Zamiast wagarów – warsztaty gastronomiczne, to propozycja Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu, na pierwszy dzień wiosny.

Czytaj również

Hejt i dezinformacja. Resort cyfryzacji wypowiada im wojnę

Hejt i dezinformacja. Resort cyfryzacji wypowiada im wojnę

2025-09-17
Lekarze ze szpitala na Czarnowie uratowali skrajnie wychłodzonego mężczyznę

Szpitale będą mogły się łączyć. Ustawa weszła w życie

2025-09-17

Do pracowni kulinarnej i na zwiedzanie całej szkoły zaproszono uczniów kilkunastu szkół podstawowych z Sandomierza i okolicznych gmin. Głównym motywem wspólnego gotowania były potrawy wielkanocne.

W szkolnej pracowni gastronomicznej gotowano tradycyjny żurek, przygotowano jaja na wiele sposobów, były też nowe przepisy na potrawy, goszczące na wielkanocnym stole. To m.in. biała kiełbasa, zapiekana ze świeżym ananasem w ciemnym, miodowym sosie i krążki z ciasta francuskiego, posypane  czarnuszką albo czarnym sezamem. To szybka przekąska do wielkanocnego żurku, do tego bardzo smaczna – przekonuje Edyta Młodochowska, nauczycielka przedmiotów zawodowych.

Uczniowie biorący udział w warsztatach nie kryli, że sprawia im to ogromną przyjemność. Weronika Misiur zapewnia, że bardzo lubi swoją szkołę gastronomiczną.

– Zawsze podziwiałam, jak mama i babcia gotowały. Z kilku składników potrafiły zrobić coś pysznego, dlatego przyszłam tutaj. Jest dużo nauki ale wiem, że mi się to przyda w przyszłości – dodała uczennica. 

Dariusz Łuczak, dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich zapowiada, że od września, szkoła wprowadzi innowacje do klas gastronomicznych. Będzie to dietetyka, animacja czasu wolnego i organizacja imprez okolicznościowych. 

Wiosenne gotowanie było częścią dni otwartej szkoły. Jutro można będzie zapoznać się z klasami mundurowymi, które prowadzi sandomierska szkoła gastronomiczno- hotelarska.

21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu (od lewej) Dariusz Łuczak - dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu, starosta Marcin Piwnik, burmistrz Sandomierza Marcin Marzec / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu (od lewej) Dariusz Łuczak – dyrektor Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu, starosta Marcin Piwnik, burmistrz Sandomierza Marcin Marzec / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu: burmistrz Sandomierza Marcin Marzec i Edyta Młodochowska nauczycielka przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu: burmistrz Sandomierza Marcin Marzec i Edyta Młodochowska nauczycielka przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu: burmistrz Sandomierza Marcin Marzec / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu: burmistrz Sandomierza Marcin Marzec / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu (z lewej) Marcin Piwnik starosta sandomierski i uczennice Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Sandomierzu / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce21.03.2022. Sandomierz. Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Wiosenne gotowanie. Na zdjęciu (z lewej) Marcin Piwnik starosta sandomierski i uczennice Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Sandomierzu / Grażyna Szlęzak-Wójcik / Radio Kielce
Tagi: SANDOMIERZgotowanie

CZYTAJ RÓWNIEŻ

Hejt i dezinformacja. Resort cyfryzacji wypowiada im wojnę

Hejt i dezinformacja. Resort cyfryzacji wypowiada im wojnę

2025-09-17
Lekarze ze szpitala na Czarnowie uratowali skrajnie wychłodzonego mężczyznę

Szpitale będą mogły się łączyć. Ustawa weszła w życie

2025-09-17
Płaca minimalna wzrośnie. Entuzjazmu brak wśród pracowników i pracodawców

Płaca minimalna wzrośnie. Entuzjazmu brak wśród pracowników i pracodawców

2025-09-17
Rosyjskie drony nad Polską. Jak ubezpieczyć przed nimi dom?

Rosyjskie drony nad Polską. Jak ubezpieczyć przed nimi dom?

2025-09-17
https://radiokielce.pl/wp-content/uploads/2021/10/it-3825-130214.jpg

Policja apeluje o noszenie elementów odblaskowych

2025-09-17
Prof. Marcin Pasiarski: całą sztuką jest nauczyć komórki układu odpornościowego
POSŁUCHAJ

Prof. Marcin Pasiarski: całą sztuką jest nauczyć komórki układu odpornościowego

2025-09-17
Długotrwającej chrypki nie należy lekceważyć

Długotrwającej chrypki nie należy lekceważyć

2025-09-16
Wyją syreny i co dalej? Służby podpowiadają

Wyją syreny i co dalej? Służby podpowiadają

2025-09-16
podcasty.radiokielce.pl
folkradio.pl

REGION

Radni PiS: Kielce potrzebują rządowego wsparcia dla terenów inwestycyjnych

Kolejna zmiana personalna w SSE Starachowice

Ostrowczanie postawili na sport. Poznaliśmy wyniki głosowania w Budżecie Obywatelskim

INTERWENCJA. Skąd wziąć pieniądze na reaktywację Izby Wytrzeźwień w Kielcach?

Zapowiadają się trudne obrady. O czym zdecydują radni?

Heavy metal dla ekologii

Hejt i dezinformacja. Resort cyfryzacji wypowiada im wojnę

Niepełnosprawni integrowali się w Tokarni

Korki na kluczowej ulicy w Kielcach

Są pierwsze wnioski po kontroli wyjazdów kieleckich urzędników

AKTUALNOŚCI

  • ŚWIĘTOKRZYSKIE
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
  • KULTURA
  • ZDROWIE
  • CO NA DROGACH
  • STREFA MUNDURU
  • GALERIE ZDJĘĆ
  • WIDEO
  • POGODA

WIADOMOŚCI LOKALNE

  • KIELCE
  • BUSKO-ZDRÓJ
  • JĘDRZEJÓW
  • KAZIMIERZA-WIELKA
  • KOŃSKIE
  • OPATÓW
  • OSTROWIEC-ŚWIĘTOKRZYSKI
  • PIŃCZÓW
  • SANDOMIERZ
  • SKARŻYSKO-KAMIENNA
  • STARACHOWICE
  • STASZÓW
  • WŁOSZCZOWA

RADIO KIELCE

  • KONTAKT
  • DZIENNIKARZE
  • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
  • RAMÓWKA
  • STUDIO GRAM
  • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • ABONAMENT RTV
  • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
  • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
  • PATRONATY
  • BIP

PORTALE RADIA KIELCE

  • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
  • FOLK RADIO
  • PODCASTY
  • POLACY RATUJĄCYCH ŻYDÓW
  • PROJEKT PRACA
  • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
logo300

Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.

ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce

tel. 41 363 05 00

radio@radiokielce.pl

101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D

OBSERWUJ NASZE PROFILE

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" S.A. 2025.
g-news logo
Brak wyników
Pokaż wszystko
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • AKTUALNOŚCI
    • INFORMATOR KULTURALNY
    • RECENZJE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2025.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Kontynuując przeglądanie wyrażasz zgodę na ich używanie. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony Polityki prywatności.