Kulinarny festiwal z karpiem w roli głównej
Karp po chińsku, w szarym sosie z migdałami, smażony w ziołowej panierce z podsmażanymi warzywami i sosem cytrynowym, pierogi z ...
Karp po chińsku, w szarym sosie z migdałami, smażony w ziołowej panierce z podsmażanymi warzywami i sosem cytrynowym, pierogi z ...
- Polska kuchnia jest jedyna w swoim rodzaju, a każdy region ma swoją unikalną specyfikę kulinarną - twierdzi Karol Okrasa. ...
Sandomierskie jabłko suszone w plastrach, krówka Kielczanka i kiełbasa wiejska od Bonarka to kolejne produkty ze Świętokrzyskiego nagrodzone „Perłą”. Prestiżowe ...
30 osób wzięło udział w zorganizowanym po raz siódmy przez Świętokrzyski Związek Pszczelarzy Konkursie na Nalewki Miodowe i Miody Pitne. ...
Ser kozi zakamieński z Ponidzia, powidła ze śliwki węgierki z powiatu włoszczowskiego i kasza gryczana palona z okolic Bałtowa zostały ...
Chleb żytni kielecki, chleb wąchocki, miód królewski z Osieka i ser kozi z Machor zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych ...
Chleb, masło i wino z województwa świętokrzyskiego laureatami nagrody krajowej "Perła 2014". Prestiżowe laury, przyznawane najlepszym, regionalnym produktom żywnościowym, wytwarzanym ...
80 uczniów ze szkół specjalnych naszego regionu wzięło udział w konkursie wiedzy o tradycyjnej kuchni województwa świętokrzyskiego, zorganizowanym przez Ośrodek „Radość ...
Cztery powiaty: kielecki, sandomierski, ostrowiecki i opatowski uczestniczą w projekcie „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”, promującym kulinarne tradycje naszego regionu. Jego efektem ...
Pierogów Stefana czy pierogów z kaszanką będzie można dziś spróbować w Krajnie w gminie Górno. Stowarzyszenie „LGD - Wokół Łysej ...
Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.
ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D