Spyrok – pieczeń z boczku z mlekiem
Spyrok to pieczeń z boczku z mlekiem. Przepis na spyrok podaje Aleksandra Biskup z KGW we Wzdole RząowymDo przygotowanie potrawy ...
Spyrok to pieczeń z boczku z mlekiem. Przepis na spyrok podaje Aleksandra Biskup z KGW we Wzdole RząowymDo przygotowanie potrawy ...
Dzionie rakowskie - potrawa wywodząca się z kuchni żydowskiej, podobna do pasztetowej czy kaszanki. Współcześnie często przygotowywana na wieprzowiny i ...
Sośniak – nalewka Zofii Guz z Dworku Staropolskiego w miejscowości Młyńczyska w gminie Tuczępy. Sośniak, nalewka która otrzymała wyróżnienie w ...
Przepis podaje Wanda Toporek z zespołu ludowego Macierzanka w gminie Miedziana Góra. Penczoki to placuszki z kaszą pęczak. Potrawa prosta ...
Przepis podaje Elżbieta Osman – właścicielka GA „Daleko od szosy” w Brodach. Bida to regionalna potrawa gminy Pierzchnica. Składniki, to ...
Zupa z karpia koneckiego, specjalność gospodarstwa agroturystycznego "Kalinowy Młyn" we wsi Rudzisko. Przepis prezentuje Barbara Kolasińska-Danielak Karpia należy oprawić, wyfiletować, ...
Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.
ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D