Wakacyjny przepis dnia prezentujemy codziennie, od poniedziałku do piątku o godzinie 10:30, w Radiu Kielce na 101,4 MHz oraz na radiokielce.pl.
Leczo z indyka z kwaśną śmietaną i natką pietruszki
Składniki:
Pierś z indyka 150g
Papryka czerwona 1szt
Cukinia 200g
Cebula 1szt
Czosnek 2 ząbki
Olej rzepakowy 20g
Pomidory 2szt
Śmietana kwaśna 30g
Natka pietruszki 1 pęczek
Koncentrat pomidorowy15g
Papryka słodka, pieprz, sól, czosnek granulowany
Sposób wykonania:
Cebulę podsmażamy, dodajemy indyka pokrojonego w kostkę, następnie dodajemy cukinię, paprykę oraz pomidory. Wszystko podsmażamy a następnie dusimy do miękkości.
Doprawiamy do smaku czosnkiem, koncentratem pomidorowym i przyprawiamy.
Smacznego!