środa, 17 grudnia 2025
101,4 MHz | 90,4 Kielce | 100,00 MHz Włoszczowa  dab logo M10D 215,072 MHz                    Zadzwoń do studia 41 200 20 20          
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • INDUSTRIA KIELCE
    • KORONA KIELCE
  • KULTURA
    • WIADOMOŚCI
    • RECENZJE RADIA KIELCE
    • REPORTAŻ W RADIU KIELCE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • PODCASTY
    • WIDEO
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • PATRONATY RADIA KIELCE
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • ABONAMENT RTV
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • BIP
Radio Kielce
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • WIADOMOŚCI SPORTOWE
    • INDUSTRIA KIELCE
    • KORONA KIELCE
  • KULTURA
    • WIADOMOŚCI
    • RECENZJE RADIA KIELCE
    • REPORTAŻ W RADIU KIELCE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • PODCASTY
    • WIDEO
  • POGODA
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLK RADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE RADIA KIELCE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • PATRONATY RADIA KIELCE
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • ABONAMENT RTV
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • REGULAMIN KONKURSÓW ANTENOWYCH
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • BIP
Brak wyników
Pokaż wszystko
Radio Kielce

Aromat pieczonych rogali na szkolnych korytarzach

Grażyna Szlęzak-Wójcik
2024-11-06 17:12
4 min. czytania
A A
Aromat pieczonych rogali na szkolnych korytarzach

06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce

Udostępnij na FacebookUdostępnij na TwitterEmail

Wystarczyło w środę (6 listopada) przejść korytarzami Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Sandomierzu, aby poczuć, że tradycje mają swoje unikalne zapachy.

W powietrzu unosił się aromat świeżo pieczonych rogali świętomarcińskich i ciepłej gęsiny – wszystko za sprawą kulinarnych warsztatów zorganizowanych z okazji zbliżającego się Dnia Świętego Marcina. Uczniowie i nauczyciele połączyli siły, by przekazać wiedzę i pasję do dawnych przepisów, a do wspólnego gotowania dołączyli młodzi miłośnicy kulinariów z pięciu okolicznych szkół podstawowych. Dla wielu z nich była to pierwsza okazja, by zmierzyć się z tajemnicami cukiernictwa i tradycyjnych polskich wypieków.

Czytaj również

Osiołek, konie, owce - kto jeszcze zamieszka w żywej szopce?

Osiołek, konie, owce – kto jeszcze zamieszka w żywej szopce?

2025-12-17
Studio GRAM Radia Kielce. Sesja nagraniowa pastorałki „Świąteczny czas”

„Świąteczny czas” – posłuchaj pastorałki Radia Kielce

2025-12-17

Pod okiem starszych kolegów oraz nauczycieli uczniowie odkrywali sekrety masy makowej, migdałowego lukru i odpowiedniego pieczenia rogali, które – jak zdradził Olek, uczeń szkoły gastronomicznej – wymagają wyjątkowej troski i uwagi.

– Trzeba uważać, żeby nie przetrzymać ich zbyt długo w piekarniku, bo mogą się przypalić – radził młodszym kolegom.

06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce

Kluczowe było także opanowanie techniki przygotowania ciasta półfrancuskiego, wymagającego wielokrotnego wałkowania i schładzania. Krzysztof Jonaszek, nauczyciel, tłumaczył, że ten proces nadaje wypiekom charakterystyczną kruchość i warstwową strukturę.

– To ciasto wymaga czasu i precyzji, ale efekt wynagradza cały trud- mówił.

Ewa Drzazga, naczelnik Wydziału Oświaty w Starostwie Powiatowym w Sandomierzu, podkreśliła, że takie warsztaty są dobrym pomysłem na promocję szkoły.

– Kto wie, może część uczniów z podstawówek, po dzisiejszych warsztatach, zdecyduje się w przyszłości na naukę w naszej szkole gastronomicznej – dodała.

Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich wywodzi się z Poznania, gdzie w listopadzie 1891 roku ksiądz Jan Lewicki z parafii św. Marcina zwrócił się do wiernych z prośbą, by uczcili swojego patrona poprzez pomoc ubogim. Cukiernicy poznańscy odpowiedzieli na ten apel, wypiekając rogale, które stopniowo stały się symbolem Poznania i rozpoznawalnym na całym świecie specjałem.

06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
Aromat pieczonych rogali na szkolnych korytarzach06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce

Ciasto (jedna szklanka to ok. 250 ml)

1 kg mąki pszennej np. luksusowy typ. 550
400 ml pełnotłustego mleka krowiego
120 g najlepiej drobnego cukru – mniej niż pół szklanki
120 g prawdziwego masła
2 średnie jajka i jedno żółtko
20 g świeżych drożdży
1/3 płaskiej łyżeczki soli
użyte w późniejszym etapie 300 g prawdziwego masła

Masa makowa

500 g białego maku
500 g cukru (dałam mniej, bo 400 gramów)
300 g okruchów biszkoptowych (dałam 200 g)
250 g jajek (dałam mniej, bo 4 małe jajka)
85 g prawdziwego masła
85 g rodzynek
85 g migdałów (dałam 100 g)
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej – do 40 g
pół łyżeczki naturalnego ekstraktu migdałowego

Lukier i posypka

200 g cukru pudru
4,5 łyżki gorącej wody
100 g siekanych orzechów np. migdały
Wykonanie ciasta:

Odmierzyć wszystkie składniki na ciasto, mleko. Mleko lekko ciepłe (można podgrzać do 30 stopni), jajka wyjęte wcześniej z lodówki. W misce należy umieścić pokruszone świeże drożdże (20 gramów); 2 łyżki cukru; 3 łyżki mąki; 100 ml lekko ciepłego mleka. Wszystkie składniki na rozczyn należy uszczknąć ze składników na ciasto. Rozetrzeć drożdże z resztą składników, a następnie przykryć miskę ściereczką. Po 20 minutach rozczyn powinien pięknie urosnąć. W razie potrzeby miskę umieścić trochę cieplejszym pomieszczeniu (np. bliżej kaloryfera). W trakcie wyrastania rozczynu roztopić 120 gramów prawdziwego masła, zaś 2 średnie jajka i jedno żółtko ubić na biały puch z resztą cukru (120 gramów drobnego cukru bez dwóch łyżek, które poszły do rozczynu). Do dużej miski wsypać cały kilogram mąki (bez trzech łyżek, które poszły do rozczynu) wsypać 1/3 płaskiej łyżeczki soli. Wleci lekko ciepłe mleko (pozostałe 300 ml, ponieważ 100 ml zostało użyte do rozczynu). Dodać rozczyn, roztopione i przestudzone masło oraz jajka z cukrem ubite na puch.
Całość wymieszać łyżką drewnianą lub silikonową szpatułką. Ciasto wyrabiać mikserem nie krócej niż 5 minut. Można też wyrobić masę ręcznie. Ciasto po wyrabianiu powinno być jednolite, elastyczne i gładkie. Całe ciasto odstawić do wyrastania na 30 minut, następnie umieść na dużej stolnicy obsypanej lekko mąką.
Zamrożone 300 gramów masła wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. Ciasto rozwałkować na kształt dużego prostokąta. Starte masło rozłożyć równo na 2/3 rozwałkowanego ciasta (dajemy na raz całe masło). 1/3 powierzchni prostokąta nie zawiera masła. Ciasto należy składaj na trzy części. Najpierw 1/3 ciasta bez masła założyć na środkową część z masłem. Część wolną (z wyłożonym masłem) również założyć do środka (wcześniej przyklepać lekko wyłożone masło, by trzymało się ciasta podczas zakładania na środkową część). Całość docisnąć lekko dłońmi, a następnie ponownie rozwałkować na kształt mniejszego już prostokąta. Ciasto złożyć tak samo, jak za pierwszym razem, czyli powtórzyć czynność zakładania na siebie ciasta. Ciasta już nie wałkować, tylko umieścić w misce i odstawić do lodówki, na 30 minut. Wałkowanie i składanie oraz chłodzenie powtarzać trzeba tak samo jeszcze dwa razy. Po wyjęciu ciasta z lodówki trzeba rozwałkować je na prostokątny placek o grubości około pół centymetra. Wykroić trójkąty. Wzdłuż nich wyciskać słodką masę. Masa makowa powinna stanowić około 30 % całego rogala. Uformowane rogale przykryte ściereczką bawełnianą odstawia się do wyrastania na 30 minut. Piec w temperaturze 180 stopni z opcją góra/dół przez ok. 20 minut. Udekorować lukrem i posypać płatkami migdałów.

Źródło: Ania gotuje


PODCASTY RADIO KIELCE

RADIO KIELCE W WIADOMOŚCIACH GOOGLE

 

06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak - Radio Kielce06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
Aromat pieczonych rogali na szkolnych korytarzach06.11.2024. Sandomierz, Zespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich. Dzień Świętego Marcina. / Fot. Grażyna Szlęzak – Radio Kielce
Tagi: SANDOMIERZgęsinarogal świętomarcińskiZespół Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich

CZYTAJ RÓWNIEŻ

Osiołek, konie, owce - kto jeszcze zamieszka w żywej szopce?

Osiołek, konie, owce – kto jeszcze zamieszka w żywej szopce?

2025-12-17
Studio GRAM Radia Kielce. Sesja nagraniowa pastorałki „Świąteczny czas”
POSŁUCHAJ

„Świąteczny czas” – posłuchaj pastorałki Radia Kielce

2025-12-17
17.12.2025. Radio Kielce. Rozmowa Dnia. Na zdjęciu: Dawid Lewicki - lider świętokrzyskiej Konfederacji / Fot. Wiktor Taszłow - Radio Kielce
WIDEO

ROZMOWA DNIA. Dawid Lewicki, lider świętokrzyskiej Konfederacji

2025-12-17
16.12.2025 Kielce. WDK. Sesja sejmiku / Fot. Jarosław Kubalski - Radio Kielce
ZDJĘCIA

Radni sejmiku podzieleni ws. sytuacji świętokrzyskich szpitali

2025-12-16
16.12.2025 Radio Kielce na Rynku / Fot. Jarosław Kubalski - Radio Kielce
ZDJĘCIA

Świątecznie przez świat z Radiem Kielce

2025-12-16
Planujesz wręczyć żywy prezent pod choinkę? Prawdopodobnie popełniasz błąd

Planujesz wręczyć żywy prezent pod choinkę? Prawdopodobnie popełniasz błąd

2025-12-16
Sandomierz. Sztuczne lodowisko na Orliku przy ul. Żółkiewskiego / Fot. Grażyna Szlęzak-Wójcik - Radio Kielce
ZDJĘCIA

W Sandomierzu można już korzystać z lodowiska

2025-12-16
Wypadek podczas skrętu. Jedna osoba w szpitalu
ZDJĘCIA

Wypadek podczas skrętu. Jedna osoba w szpitalu

2025-12-16
podcasty.radiokielce.pl
folkradio.pl

REGION

Osiołek, konie, owce – kto jeszcze zamieszka w żywej szopce?

Będzie rezolucja w sprawie przewozów kolejowych

„Świąteczny czas” – posłuchaj pastorałki Radia Kielce

ROZMOWA DNIA. Dawid Lewicki, lider świętokrzyskiej Konfederacji

Dziś ostatnie pożegnanie profesora Jacka Semaniaka

Henryk Sienkiewicz jako noblista

Radni sejmiku podzieleni ws. sytuacji świętokrzyskich szpitali

Świątecznie przez świat z Radiem Kielce

Planujesz wręczyć żywy prezent pod choinkę? Prawdopodobnie popełniasz błąd

Prokuratura nie dopatrzyła się przestępstwa

AKTUALNOŚCI

  • ŚWIĘTOKRZYSKIE
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
  • KULTURA
  • ZDROWIE
  • CO NA DROGACH
  • STREFA MUNDURU
  • GALERIE ZDJĘĆ
  • WIDEO
  • POGODA

WIADOMOŚCI LOKALNE

  • KIELCE
  • BUSKO-ZDRÓJ
  • JĘDRZEJÓW
  • KAZIMIERZA-WIELKA
  • KOŃSKIE
  • OPATÓW
  • OSTROWIEC-ŚWIĘTOKRZYSKI
  • PIŃCZÓW
  • SANDOMIERZ
  • SKARŻYSKO-KAMIENNA
  • STARACHOWICE
  • STASZÓW
  • WŁOSZCZOWA

RADIO KIELCE

  • RAMÓWKA
  • AUDYCJE RADIA KIELCE
  • KONTAKT
  • DZIENNIKARZE
  • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
  • PATRONATY RADIA KIELCE
  • STUDIO GRAM
  • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
  • ABONAMENT RTV
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI
  • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
  • REGULAMIN KONKURSÓW
  • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
  • WARUNKI KORZYSTANIA
  • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
  • BIP

PORTALE RADIA KIELCE

  • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
  • FOLK RADIO
  • PODCASTY
  • POLACY RATUJĄCYCH ŻYDÓW
  • PROJEKT PRACA
  • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
logo300

Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.

ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce

tel. 41 363 05 00

radio@radiokielce.pl

101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D

OBSERWUJ NASZE PROFILE

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" S.A. 2025.
g-news logo
Brak wyników
Pokaż wszystko
  • REGION
    • ŚWIĘTOKRZYSKIE
    • KIELCE
    • BUSKO-ZDRÓJ
    • JĘDRZEJÓW
    • KAZIMIERZA WIELKA
    • KOŃSKIE
    • OPATÓW
    • OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
    • PIŃCZÓW
    • SANDOMIERZ
    • SKARŻYSKO-KAMIENNA
    • STARACHOWICE
    • STASZÓW
    • WŁOSZCZOWA
  • KRAJ / ŚWIAT
  • SPORT
    • KORONA KIELCE
    • INDUSTRIA KIELCE
  • KULTURA
    • WIADOMOŚCI
    • RECENZJE
    • REPORTAŻ W RADIU KIELCE
  • CO NA DROGACH
  • ZDROWIE
  • MULTIMEDIA
    • ZDJĘCIA
    • GALERIA KUBALSKI & TASZŁOW
    • WIDEO
    • PODCASTY
  • POGODA
  • PATRONATY RADIA KIELCE
  • PORTALE RADIA KIELCE
    • CENTRUM EDUKACJI MEDIALNEJ
    • FOLKRADIO
    • PODCASTY
    • PROJEKT PRACA
    • WIELKA LITERATURA W CYFROWYM ŚWIECIE
  • O NAS
    • RAMÓWKA
    • AUDYCJE
    • KONTAKT
    • DZIENNIKARZE
    • DZIAŁ PROMOCJI I MARKETINGU
    • STUDIO GRAM
    • HISTORIA POLSKIEGO RADIA KIELCE
    • WARUNKI KORZYSTANIA
    • REGULAMIN KONKURSÓW
    • ZASADY KAMPANII SPOŁECZNYCH
    • POLITYKA PRYWATNOŚCI
    • STANDARDY OCHRONY MAŁOLETNICH
    • ABONAMENT RTV
    • PROCEDURA ZGŁOSZEŃ WEWNĘTRZNYCH
    • BIP

Copyright © Polskie Radio Regionalna Rozgłośnia w Kielcach "Radio Kielce" SA 2025.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Kontynuując przeglądanie wyrażasz zgodę na ich używanie. Zachęcamy do odwiedzenia naszej strony Polityki prywatności.