Konkurs kulinarny był jednym z elementów odbywającego się w Wilkowie festiwalu „Złota Rybka”. Osiem drużyn przygotowywało zupę rybną. Rywalizowali między innymi przedstawiciele Urzędu Marszałkowskiego i Starostwa Powiatowego, a także Urzędu Miasta i Gminy Bodzentyn, oraz członkinie kół gospodyń wiejskich – poinformowała Maria Piskulak prezes Stowarzyszenia Wilków Nasz Dom.
Żadna z drużyn nie zdecydowała się nam zdradzić przepisu na swoje danie, jednak podstawowym składnikiem wszystkich rybnych przysmaków był pstrąg. Najlepszą zupę rybną według jury przyrządziło Starostwo Powiatowe.
Podczas III Festiwalu „Złota Rybka” w Wilkowie zaprezentowały się kapele ludowe, takie jak: Wilkowianie, Świętokrzyskie Jodły, Kakonianki i Bęczkowianie. Zaplanowano też zabawy i konkursy dla najmłodszych. Natomiast wieczorem wystąpił zespół Happy Art.