Około 10 kupców i wytwórców bierze udział w Jarmarku Wielkanocnym, który odbywa się w Rynku Starego Miasta w Sandomierzu. Stoisk byłoby znacznie więcej, gdyby nie zimowa pogoda, ale i tak nie brakuje osób kupujących i degustujących różnego rodzaju produkty.
Można min. spróbować naturalne sery wytwarzane w gospodarstwie państwa Łukasików w Strzałkowie koło Buska Zdroju. Jak powiedziała właścicielka, największym zainteresowaniem cieszą się sery z różnego rodzaju dodatkami np. z cebulą i cytryną, z żurawiną czy czosnkiem.
Są również stoiska z regionalnymi piwami i winami, z pieczywem i ciastami czy szkłem witrażowym. Zdaniem sandomierzan Jarmark Wielkanocny to dobry pomysł, ponieważ jest okazją do kupienia rzeczy na co dzień niedostępnych w sklepach. Impreza potrwa do niedzieli.
Grażyna Szlęzak Wójcik












