7. Świętokrzyski Jarmark Agroturystyczny odbywa się w Tokarni. W Parku Etnograficznym gospodarstwa i zrzeszające je stowarzyszenia prezentują ofertę dla turystów. Coroczna impreza przyciąga do skansenu odwiedzających i tych, którzy chcą poznać walory regionu świętokrzyskiego.
Gminy przygotowały też degustacje potraw regionalnych. Małgorzta Pawlik- specjalistka od tradycyjnych potrwa regionalnych ugotowała zalewajkę. To zupa, która na wsi stanowiła całodzienny posiłek. Często jadało się ją na śniadanie, obiad i kolację.
W tym roku w czasie jarmarku pojawiły się akcenty sportowe. Na polanie obok Kościoła z Rogowa usytuowano Mini Euro Strefę. Można tam było spróbować swoich sił w strzelaniu goli i wziąć udział w rozgrywkach dla całych rodzin. Zawodnicy Vive Targów Kiece przygotowali konkursy rzucania piłką do bramki. Dla zwiedzających przygotowano też ogromną grę planszową.
Stanisław Blinstrub