Letnie wariacje z kaszą gryczaną
Przepis podaje Ewa Konopka, współautorka poradnika z przepisami „Jak przyrządzić smaczna wołowinę”, przewrotnie poda dziś sposób na bezmięsną zdrową kaszę ...
Przepis podaje Ewa Konopka, współautorka poradnika z przepisami „Jak przyrządzić smaczna wołowinę”, przewrotnie poda dziś sposób na bezmięsną zdrową kaszę ...
Rozegrany w ramach III Święta Świętokrzyskiej Zalewajki konkurs na najlepszą tego typu potrawę w Hucie Szklanej, zakończył się zwycięstwem Koła ...
Nalewka lipowa odpędza przeziębienia, katary, roznosi aromat lata. Przepis podaje Ewa Konopka Będziemy potrzebować 40 dkg kwiatu lipowego, zbieranego najlepiej ...
Przepis podaje Grażyna Kręcisz z KGW Szyszczyce w gm. Chmielnik Kilogram kapusty ugotować do miękkości, na masełku, zrumienić cebulkę, dodać ...
Bulwa nadziewana polecana przez Piotra Jankowskiego z gospodarstwa "Wiejski Raj” w Podmarzyszu SKŁADNIKI NA 5 PORCJI: 10 ziemniaków 25 dag ...
Przepis podaje Irena Dygas, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego Green Wood w gminie Daleszyce Gotowane ziemniaki należy przekręcić przez maszynkę. Dodać tyle ...
Miód pitny dwójniak owocowy „Wiszniak kielecki” – przepis podaje kielczanin Michał Kiziński Miód Pitny Dwójniak Owocowy „Wiszniak Kielecki” Składniki:- miód ...
Kalmuki babuni przypominają pyzy ziemniaczane z nadzieniem z kaszy i grzybów. Przepis na kalmuki podaje Maria Kostrzewa, z koła gospodyń ...
Unikatowy przysmak z buraków cukrowych przypominający bochen chleba z brązową skórką na wierzchu. Przepis podaje Wiesława Pańczyk z miejscowości Wysokie ...
Przepis podają: Halina Jakuszewska i Marianna Juda z Gminy Samborzec Składniki: 3 szklanki mąki, 1 jajko, 3 zsiadłego mleka ze ...
Radio Kielce - największe radio w regionie świętokrzyskim.
ul. Radiowa 4, 25-317 Kielce
tel. 41 368 12 00
fax. 41 344 65 44
radio@radiokielce.pl
101,4 MHz Świętokrzyskie
90,4 MHz Kielce
100,0 MHz Włoszczowa
215,072 MHz / KANAŁ 10D