Tag: Kuchnia Świętokrzyska

Gęś nadziewana jabłkami - Radio Kielce

Gęś nadziewana jabłkami

Przepis podaje Gabriela Król, właścicielka ekologicznego gospodarstwa agroturystycznego „Zagroda Królów”, prezes stowarzyszenia „Gęś Kielecka z Tradycjami”. Jabłka najpierw przypiec na ...

Purchawka z Pyzówki - Radio Kielce

Purchawka z Pyzówki

Purchawka z Pyzówki wg przepisu Barbary Wojciechowskiej, właścicielki gospodarstwa agroturystycznego Pyzówka w gminie Raków Przepis na młode purchawki podane z ...

Nalewka lipowa - Radio Kielce

Nalewka lipowa

Nalewka lipowa odpędza przeziębienia, katary, roznosi aromat lata. Przepis podaje Ewa Konopka Będziemy potrzebować 40 dkg kwiatu lipowego, zbieranego najlepiej ...

Kapusta z kaszą - Radio Kielce

Kapusta z kaszą

Przepis podaje Grażyna Kręcisz z KGW Szyszczyce w gm. Chmielnik Kilogram kapusty ugotować do miękkości, na masełku, zrumienić cebulkę, dodać ...

Bulwa ziemniaczana - Radio Kielce

Bulwa ziemniaczana

Bulwa nadziewana polecana przez Piotra Jankowskiego z gospodarstwa "Wiejski Raj” w Podmarzyszu SKŁADNIKI NA 5 PORCJI: 10 ziemniaków 25 dag ...

Pyzy z mięsem i kapustą - Radio Kielce

Pyzy z mięsem i kapustą

Przepis podaje Irena Dygas, właścicielka gospodarstwa agroturystycznego Green Wood w gminie Daleszyce Gotowane ziemniaki należy przekręcić przez maszynkę. Dodać tyle ...

„Wiszniak kielecki” - Radio Kielce

„Wiszniak kielecki”

Miód pitny dwójniak owocowy „Wiszniak kielecki” – przepis podaje kielczanin Michał Kiziński Miód Pitny Dwójniak Owocowy „Wiszniak Kielecki” Składniki:- miód ...

Kalmuki babuni - Radio Kielce

Kalmuki babuni

Kalmuki babuni przypominają pyzy ziemniaczane z nadzieniem z kaszy i grzybów. Przepis na kalmuki podaje Maria Kostrzewa, z koła gospodyń ...

Page 2 of 5 1 2 3 5